По повод трудното събиране на кворум и закъснението от един час за днешното пленарно заседание, от ГЕРБ бяха категорични, че то показва кои депутати идват на работа. Тома Биков коментира:

“На БСП, на ДПС, как да им благодарим, не са дошли на работа. Тези, които са се регистрирали, са дошли в девет часа на работа, регистрирали сме се и въпросите би трябвало да бъдат към тези, които не са били на работа. От БСП не съм чул защо, те твърдяха, че 20 човека ще стоят тук, другите са при народа. Виждам, че са повече от 20 в момента. Загубихме един час, но питайте защо. Защото тези, които настояват да се приемат бързо закони, включително сме поели ангажимент и към майките, знаете, защото всичко това влиза в един график, загубиха един час на парламента. Ще го прежалим този един час, но и хората нека да видят кой работи и кой не работи“, каза Биков.

От ДПС бяха лаконични с уточнението, че не са водени допълнителни разговори за поведението на парламентарната им група в пленарна зала. Попитан дали настояват за оставката на правителството, депутатът Йордан Цонев беше лаконичен:

“Тези, които са се регистрирали, са дошли в 9 часа, ние почваме в девет часа работа, регистрирали сме се, и въпросите би трябвало да бъдат към тези, които не са били на работа“, каза Цонев.

В програмата за днес е предвидено обсъждане на второ четене законите за киберсигурността и за авторското право и сродните му права. Предвиден е също отчет за изпълнението на Националната стратегия за демографско развитие през миналата година. На редовното си заседание министрите ще назначат междуведомствена комисия, която ще класифицира язовирите по степента на потенциална опасност.

Допълнително средства по бюджета си за тази година ще получи Министерството на правосъдието.

Репортаж на Даниел Инков за предаването »12+3» на БНР

Тагове: ; ; ; ; ; ;