Председателят на ПГ «Обединени патриоти» и лидер на «Атака» Волен Сидеров коментира, че арестите в Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ са политически удар върху ВМРО и по цялата коалиция на патриотите.    Това съобщи БТА.

«Сега виждаме и удар по ВМРО, защото за мен това е политически удар, което става с агенцията», посочи Сидеров пред журналисти в парламента.

«Ние сме се борили с г-н Каракачанов България да бъде правова държава, т.е. човек, когато бъде осъден от съда, и то на последна инстанция, тогава може да бъде определен като нарушил закона», коментира той и уточни, че има предвид шефа на Държавната агенция за българите в чужбина.

  «Но аз виждам и политически удар по цялата коалиция на патриотите, защото така, искайки оставката на един, на друг, се прави внушението, че управлението не е добро, не е стабилно, а всъщност няма основания да смятаме, че като цяло управлението не е стабилно», каза Сидеров.

Напротив — имаме подобрени икономически показатели, добави той.

По думите му разклащането на управлениито може да е цел само на такива кръгове, които искат нестабилност и хаос.

Засега имаме действия на прокуратурата, разследвания, съдебен процес и тогава ще се види дали трябва някой да поеме отговорност, коментира Сидеров.
Попитан дали още иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който е негов партньор в коалицията «Обединени патриоти», Волен Сидеров коментира, че каквото е казал, го е казал и не го променя.

«Всяко твърдение си има своето точно място и точно време», добави той.

Сидеров посочи, че му е поискал оставката по съвсем друг случай — изказването му за майките на деца с увреждания, и там имало морално-етични оценки.

На въпрос дали на последното събиране, образно казано, са «заровили томахавките», Сидеров посочи, че принципното отношение към управлението не се е променило и мандатът може и трябва да се изкара.

«Смятам, че могат да се направят полезни неща за България до края на мандата и предлагам да насочим поглед към тях», добави той.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;