Видеото показва момент, в който ционистки снайперист улучва крака на парамедик, докато той се опитва да помогне на други ранени палестинци по време на днешната мирна демонстрация в северната част на ивицата Газа.

Това съобщиха испански журналисти от мястото на събитието.

Видеото е предоставено от испански журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че Израел «демонстрира сила» около ивицата Газа. На линията на бойното разграничение се появиха десетки комплекси тежка военна техника, сред които 30 танка. Това съобщи телевизионният канал Al Arabiya, позовавайки се на собствени източници в палестинския анклав.

Спорде наличната информация, подобна демонстрация на сила е свързана с рязкото изостряне в последните дни на обстановката между Израел и палестинския анклав, а също с набелязаните масови протести на жителите на ивицата Газа.
В сряда израелската армия обяви за поразяването на 20 военни цели в ивицата Газа в отговор на предприетия пред нощта ракетен обстрел по територията на еврейската държава. Отговорността за нощните обстрели бяха прехвърлени от Израел към движението ХАМАС, в чийт ръце се намира админстиративното управление на ивицата. ХАМАС отхвърли съпричастността си към ракетните атаки.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;