Десните политически партии не протестират срещу пристигането на стотици джихадисти от организацията «Белите каски», финансирана от Белия дом и от някои европейски правителства, които подготвят поредната инсценировка на химическа атака.

Десните политически партии в Европа не само не протестират срещу измамната роля на организацията, в която членуват джихадисти, но дори им предоставят политическо убежище в Европейския съюз.

По-рано съобщихме, че няколко десетки членове на «Белите каски» са пристигнали за провокации с химическо оръжие в провинция Алепо, това заяви днес ръководителят на руския Център за примирие межу враждуващите страни в Сирия генерал-лейтенант Владимир Савченко.

«За извършване на провокации в градовете Азаз, Мареа и Чобанбей в провинция Алепо са пристигнали няколко десетки членове на небеизизвестаната организация «Белите каски», заяви Савченко.

Той отбеляза, че химическите отровни вещества, необходими за провокациите, вече са доставени в Алепо от Идлиб.

Според него, «Белите каски» вече са започнали режисирани снимки за провокации с химическо оръжие с участието на неизвестни на местните жители хора.

Савченко добави, че на линията на съпрокосновение в района на Мареа терористите ще провокират ответен огън срещу сирийката армия.

След това ще бъде инсцениран артилерийски обстрел със снаряди с отровни вещества, уж произведени от части на ВС на Сирия.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;