«Демократичните» ценности излязоха скъпо на Европа

31 август 2018-Нюз Фронт.

Дълго време Брюксел не признаваше или не искаше да признае заплахата от нацизма, която надвисна над цяла Европа, но сега ЕС не може повече да си затваря очите пред реалната ситуация.

Такова заявление направи в сряда, 31 октомври официалният представител на Външното Министерство на Руската Федерация Мария Захарова, коментирайки резолюцията на Европейският Парламент « Относно ръста на неофашисткото насилие в Европа».

 

 

Мария Захарова отбеляза, че в документа на Европейския Парламент ЕС повече не лавира, тъй като проблемът е повече от очевиден. В него са посочени вече конкретни инциденти, свързани с насилие на почва расова омраза и нетърпимост.

 

От Брюксел най-накрая признаха, че нацизмът все повече се превръща в проблем за Европа, а в някои отделни държави от ЕС различни неонацистки групировки действат свободно, чувствайки своята безнаказаност.

 

Освен това, от Европейския Парламент признават вече, колко пагубни са се оказали «демократичните» ценности, които ЕС толкова настоятелно рекламира на международната арена. Благодарение на тях и прословутата европейска» толерантност» множество неонацистки организации съществуват спокойно, прикривайки се зад понятия като «свобода на словото» и разпространявайки опасната си идеология.

Скъпо излезе на Европа и пренаписването на историята. Забравяйки или криейки фактите на истински престъпления на фашистите, младежите се оказаха онази неикрепнала част от обществото, която е изложена на влиянието на нацистката пропаганда.

 

Мария Захарова напомни също, че Москва неведнъж акцентира вниманието на Брюксел към надвисналата опасност, като изрази увереност и надежда, че щом вече проблемът е забелязан и отчетен, европейските страни ще се борят с него.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...