Турската прокуратура е отказала да предаде на саудитските следователи всички събрани улики и веществени доказателства в рамките на разследването на убийството на журналиста Джамал Хашоги, предаде ТАСС, като се позовава на информация на турската телевизия Си Ен Ен-Тюрк. Това съобщи БТА.
По данни на телевизията съответно искане е било отправено от главния прокурор на Саудитска Арабия шейх Сауд ал Муаджиб, който е в Истанбул във връзка с разследването на убийството на саудитския журналист.
Освен това Сауд ал Муаджиб е повторил позицията на саудитските власти, че 18-те арестувани лица, заподозрени в съучастничество в убийството на Хашоги, ще се изправят пред съда в Саудитска Арабия.
Турският президент бе призовал саудитската страна да предаде тези лица на Анкара, за да бъдат съдени в Турция.
Шейх Сауд ал Муаджиб вчера се срещна с истанбулския главен прокурор Ирфан Фидан в турския мегаполис.
Главният прокурор на Саудитска Арабия днес отново пристигна в истанбулската главна прокуратура, а в момента се намира в сградата на саудитското консулство в Истанбул, за да я инспектира, информира ТАСС.
Журналистът Джамал Хашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври.

Тагове: ; ; ; ;