30 октомври 2018-Нюз Фронт.

Днес, 30 октомври 2018, Съвета за Сигурност на ООН ще проведе открито заседание, на което ще се обсъжда ситуацията в републиките на Донбас и предстоящите избори в ЛДНР на 11 ноември.

За това съобщи говорителят на Постоянното представителство на Украйна при ООН Олег Николенко.

 

 

 

» Съвета за Сигурност на ООН във вторник, 30 октомври, ще проведе открито заседание, посветено на ситуацията в «окупираните» райони на Донецка и Луганска области. Мероприятието ще се състои по инициатива на Украйна заедно с група приятели в Съвета за Сигурност»,- заяви украинския дипломат.

Последния път когато Свъета за Сигурност на ООН обсъжда така наречената «руска агресия срещу Украйна» беше на 29 май.

 

» Както виждаме, от тогава ситуацията само се накалява»,- подчерта представител на украинската мисия.

Тук украинския представител безспорно е прав- ВСУ не спира да обстрелва ДНР и ЛНР, но при това съвсем безцеремонно обвинява Донбас и Русия.

» Руската Федерация и подкрепяните от нея бойци постоянно нарушават режима по прекратяване на огъня в Донбас, което води до жертви сред мирното население и унищожаването на важна инфраструктура»- в потвърждение на горното заявява Николенко.

 

Николенко подчерта, че заседанието ще се организира в навечерието на предстоящите избори в републиките на Донбас, добавяйки»

» Украйна и пратньорите й неведнъж заявяваха, че в случай на провеждането им, Русия грубо ще наруши поетите обезателства в рамките на Минските съглашения, а самите така наречени «избори» са нищожни».

В тази връзка украинската страна подчертава, че такава ситуация «изисква спешна реакция» от Съвета за Цигурност на ООН.

 

От украинските изказвания в които звучи, и жлъч, и страх, и нездрави послания, далеч от всякакви понятия за дипломация, а също така и от заявленията правени от представители на САЩ, има основания да се смята, че послените ще опитат извършването на провокации.

Продължаваме да следим темата в развитие. Очаквайте подробности.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;