Ръководството на НАТО няма намерение да допусне провеждането на изборите, планирани в Луганската и Донецката народни републики, по тази причина те ще предприемат крайни мерки.

Това във вторник, 30 октомври, по време на брифинг заяви официалният представител на Въоръжените сили на ДНР Даниил Безсонов.

Според него, в най-скоро време в Украйна ще пристигнат кураторите от НАТО, а също представители на различни чуждестранни частни военни компании, пред които стои една задача — да блокират и прекъснат изборния процес в Донбас.

Западните инструктори лесно ще постигнат целта си, отбелязва Безсонов, отчитайки факта, че цялата украинска армия фактически е в тяхно пълно разпореждане.

В сътрудничество с командването на ВСУ и спецслужбите на страната, кураторите разработват план за извършването на серия «резонансни терористични атаки и провокации по линиията на съприкосновение на войските, за да блокират избирането на глави на народните републики в Донбас».

Пристигането на чужденците се планира да бъде извъшено утре, на 31 октомври, а на 1 ноември те ще напуснат територията на Украйна.

Западните куратори ще бъдат приети в град Краматорск, окупиран от киевската хунта.

Безсонов отбеляза, че за скриването на тази скандална визита командващият Операциите на обединените сили Сергей Наев дори е заповядал да се ограничи преместването на жителите на града.

По-рано съобщихме, че държавния департамент на САЩ поиска от Русия да спре изборния процес в народните републики на Донбас и да отмени «фиктивните» избори. Това се казва в съобщение от външнополитическото ведомство на САЩ.

 


Държавният департамент на САЩ иска от Русия » установяването на общото и пълно прекратяване на огъня в региона», а също съдействие за отмяната на «незаконните, фиктивни избори» в народните републи, които предстоят на 11 ноември, след убийството на главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко, което беше извършено на 31 август 2018 в центъра на Донецк.

Циничното съобщение от САЩ към Русия предизвиква недоумение, тъй като САЩ би следвало да обръщат внимание на собствените си действия в различни точки по света, а не да изискват каквото и да било от Русия, още повече с такъв тон. И въобще, какво право имат САЩ въобще да коментират предстоящите избори в Донбас?!

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;