Публикуваме позицията на Красимир Янков от БСП без редакторска намеса.

Моята “различна” позиция!
Не само аз, но и значима част от хората свързали съдбата си с БСП проявихме безкрайно търпение, което лично у мен вече се изчерпа.

Причина стана публикацията от преди седмица във вестник “Дума” — “Свобода за конопа” 23 октомври 2018 , брой: 205 от Димитър СЪБЕВ, който развил становище, че марихуаната по подобие на други държави трябвало да бъде разрешена за свободна употреба в България.

Като баща на три деца и радетел на традиционните национални морални ценности, бях възмутен и го приех за груба политическа манипулация с цел дискредитиране на БСП.

От страниците на партийното издание представената позиция не изглежда като фриволно повдигната тема за дискусия от независим автор, а като нещо, което “Дума” поставя като задача, която да бъде решена без дилема — или марихуана, или оставаме в “пещерата”.

Който си въобразява, че парламентарната група на БСП би гласувала за това нещо се е объркал.

Заедно с над 60 другари подписахме текст и го внесохме в Изпълнителното бюро с няколко точки, които да бъдат дневен ред на неотложно заседание на Националният съвет.

Изключителната важност и спешността за разглеждането на тези няколко въпроса получиха потвърждение от поредната публикация в “Дума” в рубрика “Мнение” и със заглавие “Смешен плач, наместо програма в БСП” от 29 октомври 2018, брой 209 от някой си Стефан Гайдарски.

От статията разбрахме, че всъщност най-същественото в неутвърдената от Националния Съвет “Визия” не е съдържанието на материала, а отсъставащи от него текстове.

Тези текстове били “препъни камъни” за БСП и затова, че не са намерили място във “Визия за България”, Нинова и екипът й трябвало да бъдат поздравени!

По кои теми са отсъстващите текстовете, които автора квалифицира като “маргинални теми през 2018г.”?

Гайдарски ги е изредил така:
— антифашизъм
— българо-съветската дружба
— периода на социалистическо развитие на страната ни, представен по манипулативен начин

Антифашизмът маргинална тема?

И това го четем на страниците на “Дума”!

Толкова нагло и абсурдно, че не подлежи дори на коментар.

Каня това лице да дойде през февруари на «Шерба» и там, до землянката, където ежегодно отбелязваме геройската кончина на убитите партизани, да заяви че антифашизмът е маргинална тема.

Може да обиколи още стотици такива места, като Жабокрек, Копривките…

Да се изкаже на ежегодния събор на язовир “Копринка” за “маргиналната тема” , българо-съветска дружба или да отиде на гости на стотиците клубове в страната на “русофили”.

Според него тези теми било добре, че ги нямало, защото “твърдите ядра, които се вълнували от тях не решавали изборите”, а така се правели мостове към “дясно ориентираните потенциални избиратели на БСП”.

Знаете ли какво е БСП, авторе?

Това е партия възникнала на идейна основа преди 130 години, защитаваща социалните права на широки слоеве от населението с така наречените леви политики.

В нея се встъпва доброволно, защото си приел идеите й, готов да спазваш нейния устав и безкористно да даваш принос за осъществяване на каузите и програмите й.

Дясно ориентираните избиратели, според вашето определение, как биха станали “потенциални” избиратели на БСП?

Заради силни симпатии към персоната на Корнелия Нинова и в разрез на своите принципи и интереси или заради мутация, която да бъде наложена на БСП ?

БСП не е популистки изборджийски проект.

След публикуването на такава статия в партийното ни издание, изпълняващият временно длъжността, главен редактор трябва незабавно да бъде отстранен!

Ако до този момент нямаше подписка за тази цел, сега тя вече е задължителна, но с добавка към Корнелия Нинова.

Тя е лично отговорна за назначаването на този главен редактор и трябва да даде обяснение пред националния съвет за позицията си относно съдържанието на тези две статии.

До насрочването на пленум, вероятно ще са повече.

Да каже и намира ли за достоверен следния пасаж от статията на Гайдарски с продължаващите манипулации по модела, който зададе самата тя:

“Такава партия оглави г-жа Нинова — без местни структури, в тотална изолация и деморализация, с едно силно крило, което единствено може да изобрети час по-скоро БСП да стане неофициална наложница на Борисов с потенциал за официална.”

Тази “деморализирана партия”, “без местни структури” не е ли в основата на победата на президентските и добрият резултат на парламентарните избори или може би това стана заради подкрепата на “дясно ориентираните потенциални избиратели на БСП”?

И крайно време е да каже за СМС кореспонденцията си с Бойко Борисов.

Красимир Янков

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;