Член на екипажа на кораба «Българка» загина при ремонт на плавателния съд във Варна. Инцидентът е станал в неделя сутринта. Пострадал е и още един моряк, който е настанен във Военноморската болница във Варна. Той е с тежки изгаряния. Плавателният съд е бил под малтийски флаг до 19 октомври, когато е излязъл  в ремонт. Това съобщи Nova телевизия.

“При възложени работи по заваряване на труднодостъпно място на кораба са влезли двама души. Имало е и трети човек, който е стоял навън. Възникнало е запалване по неизяснени до момента причини,“ заяви окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. Той допълни, че, за момента, не е направен оглед на местопроизшествието, тъй като това би било твърде опасно за лицата, които биха го извършили.

“Извършват се периодични замервания на нивата на газовете,в трюма, и при първа възможност ще извършим съответния оглед на кораба“, каза още прокурорът.

Той допълни, че раненият моряк все още не е разпитан заради здравословното му състояние. По случая е образувано досъдебно производство

През тази година имаше и друг случай на загинал моряк. Плавателният съд отново е бил собственост на Български морски флот. На  борда на кораба “Героите на Севастопол“ един моряк загина в каютата си заради пожар.

Репортер: Искра Урумова

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;