29 октомври 2018-Нюз Фронт.

За никого не е тайна, че американската машина за демокрация има множество способи за внедряване в други държави и сега активно работи и в Русия, изяждайки милиони от бюджета на САЩ.

 

 

Това обясни първият заместник на комисията по развитието на информационната общност, медии и масови комуникации на Обществената палата на Русия Александър Малкевич, коментирайки пред изданието «ПолитЕксперт» заявлението на външния министър на Русия Сергей Лавров, че Държавния Департамент на САЩ харчи баснословни пари за прокарване на «демокрацията» си в Русия.

 

Малкевич определи действията на САЩ като цинични, отбелязвайки как яростно САЩ обвинява Москва в измислената намеса в американските избори: » Едва ли не, 2 пъти месечно в САЩ се появява «книга на ужасите» относно това как са били лишени от избори. Ако имам възможност да прекарам време там, ще си попълня колекцията от такива «четива».

Държавният деятел подчертава, че въпросната тема «отдавна е поставена на конвейр» и в същото време, без каквито и да било притеснения, Вашингтон спонсорира собствена » демокрация» в Русия.

Само за така наречената «борба с дезинформацията» Вашингтон е отделил около 250 милиона долара ( толкова колкото е отделил за военна «помощ» и въоръжаване на Украйна)

» Тук трябва да се имат предвид и множеството медии, действащи на територията на РФ. Много журналисти заминават на стаж на Запад и след като се върнат, получават грантове за провеждането на «независими разследвания» констатира той.

 

На свой ред, политологът Александър Асафов подчертава, че Вашингтон, традиционно, действа даже не директно, а посредством различни неправителствени организации, мас-медии и даже «хуманитарни програми».

Бившият вице-премиер на САЩ Джо Байдън заявява, че Вашингтон харчи за подобни проети не по-малко от милиард долара, защото подобни проекти позволяват » да се допълва работата на разузнавателните служби», резюмира Асафов.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;