Стойността на сектора на информационните и комуникационни технологии за икономиката на Европа е нараснала близо 4 пъти през последното десетилетие. Това съобщи Nova телевизия.

Най-високият растеж с добавена стойност в сектора сред държавите членки на ЕС се отбелязва в три държави и една от тях е България наред с Люксембург и Полша. Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел при откриването на конференцията «Технологии и цифров единен пазар: възможности и предизвикателства». Форумът предостави поле за обмен на мнения и идеи за засилване на цифровото лидерство на Европа, за да могат гражданите и бизнеса да се възползват от всички преимущества, предоставяни от цифровизацията, съобщават от Председателството на ЕК в България.

Мария Габриел очерта измеренията на цифровия единен пазар, постигнатото до момента и оставащите предизвикателства пред европейското лидерство в цифровизацията. Тя наблегна на няколко ключови постижения с положително влияние върху почти всеки сектор на икономиката, публичните услуги, предприятията и ежедневието на гражданите.

Тагове: ; ;