Иранският парламент одобри четиримата кандидати за министерски постове, предложени от президента Хасан Рохани, предаде ТАСС, като се позова на иранската информационна агенция Мехр. Това съобщи БТА.
Президентът предложи Мохамад Еслами за министър на транспорта и градското развитие, Фархад Дежпасанд за министър на икономиката и финансите, Мохамад Шариатмадари за министър на труда, социалното осигуряване и кооперативите, а Реза Рахмани — за министър на промишлеността, мините и търговията.
През август Рохани назначи Рахматола Акрами за временно изпълняващ длъжността министър на икономиката, след като дотогавашният глава на ведомството Масуд Карбасиан беше уволнен на фона на икономическите трудности в страната.
В началото на август курсът на иранския риал спрямо долара на черния пазар скочи до рекордните 120 000 риала за долар, след като в края на май един долар струваше 65 000 риала. Тези процеси предизвикаха увеличение на инфлацията и повишаване на цените на потребителските стоки и на горивата. В няколко ирански града избухнаха протести срещу влошаващото се финансово положение, припомня ТАСС.

Тагове: ; ;