Първи канал на Русия покани на работа уволнената от NBC американска журналистка

Ръководителят на дирекцията за информационни програми от Първи канал на Русия, водещият вечерната програма «Време» Кирил  Клейменов покани американската телевизионна журналистка Мегин Кели, която, както се съобщи, е уволнена от NBC, да стане съводеща.

Той изрази мнение, че журналистката искат да я уволнят във връзка с това, че е взела интервю от Владимир Путин и е заобичала руснаците.

«Ето и предложението: Скъпа Мегин, мила! Плюй на своето началство и въобще плюй на всичко това, ела при нас в Русия, в града-герой Москва. Ела направо в това студио, заедно ще водим програма «Време», «Тайм», както е при вас, тогава любовта на милионите наши мъже ще бъде насочена към теб, както и завистта на милиони жени», каза Клейменов в ефира на програма «Время» в петък.

Водещият отбеляза, че поканата към Кели е още едно доказателство за добрите намерения на Русия.

«Току що съобщиха, че свалят от ефир програмата на Мегин Кели — нашата любима американска водеща. Тя е уволнена по някакъв измислен повод. Нещо била казала за цвета на маските на Хелоуин, нещо в този дух, че ако черен може да слага бяла маска, то защо бял не може да слага черна.

Впрочем, не е важно», каза Клейменов.

Кели е на 46 години.

Тя е известна телевизионна водеща. Една от причините за известността й е нееднократната критика от страна на американския президент Доналд Тръмп.

След един от туровете на преидизборните дебати той се изказа отрицателно за журналистката: политикът обвини Кели в лицемерие и пряко заяви, че тя не му харесва.

По-късно той се отказа от дебатите по Fox, защото те трябваше да бъдат водеди от Кели.

През юни 2017 година Путин даде интервю на Кели за руско-американските отношения и обвиненията по адрес на Русия за «намеса в изборите на САЩ» — тези обвинения бяха опровергани както от Белия дом, така и от Кремъл.

Интервюто бе гледано от шест милиона американци.

По-рано съобщихме, че водещата от  NBC Мегин Кели, която взе интервю от руския лидер Владимир Путин, твърди, че е невъзможно той да бъде «надхитрен».
«Той е много умен. Създава се впечатлението, че той е най-умният човек. Така че не си струва да се опитвате да надхитрите Владимир Путин — считам, че няма да ви се получи», каза тя.
Кели отбеляза, че може да се пробва да се атакува Путин с помощта на факти.
«Може да се пробва, както аз в това интервю, той да бъде заставен малко да се защитава», добави журналистката.
По-рано Путин в същото интервю заяви, че счита, че взаимните обвинения между Русия и САЩ — това е «път за никъде».

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Коментари:

Зареждане ...