26 октомври 2018-Нюз Фронт.

Сърбия няма да продава собствените си идеали, суверенитет и достойнство на Европейския Съюз, който си позволява да посочва цена за признаването на независимостта на Косово.

Това заяви в петък, 26 октомври външният министър на Сърбия Ивица Дачич, цитиран от изданието

» Вечерни новини».

 

По-рано немския парламентарист Петер Байер, който беше на официално посещение в столицата Белград, заяви, че ако Сърбия се стреми към Европейския Съюз ( от който Великобритания с всички сили иска да излезе- бел.ред) то ще й се наложи да признае независимостта на Косово от юридическа гледна точка.

 

«Сърбия няма намерение да стъпче собствената си конституция и достойнство, признавайки квазидържавата Косово заради някакви европейски моркови»,- така отговори външния министър на Сърбия на заявленията на германеца.

 

Той също така подчерта, че към подобно заявление е «необходимо да се отнасяме с безпокойство, тъй като се прави от официален представител на партията на Ангела Меркел.

Освен това, главата на външнотополитическото ведомство на Сърбия поставя въпроса, защо е необходим този изтощителен диалог в Брюксел, ако ЕС поставя такова условие.

Позицията на ключовите играчи на Запада, отбелязва Дачич, сред които и САЩ, са решили за себе си «косовския въпрос» въпреки интересите на Сърбия.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;