По неофициална информация собственикът на предприятието и съпругата му са задържани в Париж.

Това съобщи Nova телевизия.

Спецпрокурори и полиция атакуваха офиси и жилища на семейство Баневи. Сред проверяваните обекти е и заводът «Полимери» АД в Девня, съобщават от спецпрокуратурата. Обиските са по подозрения в данъчни престъпления и организирана престъпна група.

Извършват се процесуално-следствени действия на адреси в София и страната — претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство.

По неофициална информация собственикът на предприятието Николай Банев и съпругата му са задържани в Париж.

Дружеството беше приватизирано от Банев през 1998 г., а през 2013 г. бе обявено в несъстоятелност и беше назначен синдик. През 2017 г. пловдивската фирма «Хъс» ООД закупи активите за сумата от 14.5 млн. лв.

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес. Това научи «Хоризонт» от два независими източника в службите. Това съобщи Българското национално радио.

Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти. Акцията е на парижката полиция.

Повече информация ще бъде дадена по-късно.

 

Тагове: ; ; ; ; ;