Руската военна полиция и представителите на мисията на ООН за първи път проведоха съвместно патрулиране в южната част на демилитаризирината зона в районо на Голанските възвишения на границата между Сирия и Израел.
«Пред Командването на Въоръжените сили на Русия е поставена задачата да организират взаимодействието и съвместното патрулиране с мисията на ООН в демилитаризирината зона, в района на Голанските възвишения», цитира Интерфакс думите на командира на батальона от руската военна полиция.
Той отбеляза, че основата задача на неговата част е обезпечаване на сигурността на мисията на ООН в района на Голанските възвишения. Командирът на батальона добави, че се планира да се разшири зоната на патрулиране.
«Маршрутите на патрулирането ще преминават по цялата демилитаразирирана зона, където по-рано се намираха постовете на ООН», отбеляза той.
Както сподели заместник командващият групировката руски войски в Сирия генерал-лейтенант Сергей Кураленко, в бъдеще се планира провеждането на съвместно патрулиране в най-южната точка на демилитаризирината зона.

 

 

Тагове: ; ; ; ;