Софийска градска прокуратура е обвинила в пране на пари председателя на Съвета на директорите на «Алфа Финанс Холдинг» АД Иво Прокопиев и членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков, информираха от прокуратурата. Тримата са с наложени мерки за неотклонение «подписка». Това съобщи Nova телевизия.

Разследването е за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с «Каолин» АД, гр. Сеново. В хода на разследването са били назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне.

Прокуратурата уточнява, че на 23 април е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ, ведно с материали от извършена проверка от Комисията. В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване. То е свързано с продажбата на придобити от «Алфа Финанс Холдинг» акции от капитала на «Каолин», представляващи 100 процента от капитала на «РМД Каолин 98» АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в гр. Кьолн, Германия дружество «Кварцверке
ГмбХ». Вследствие сигнала и проведените действия по разследването са повдигнати и обвинения.

Тагове: ; ; ;