26 октомври 2018- Нюз Фронт.

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) е пресякла дейността на законспирирано ядро на «Ислямска Държава» в региона на руската столица Москва, съобщиха от Центъра за обществени връзки на ведомството.

 

Снимка: ФСБ Русия

Специалистите са задържали 6 бойци, планиращи извършването на резонансни терористични атентати в Москва с използването на огнестрелно оръжие и взривни устройства.

От задържаните е извзето автоматично оръжие, отчети по подготовката на атентатите, схеми за изготвяне на бомбите и пари.

Ръководителите на заловеното ядро са емисари в Сирия, от Централнп-Азиатаския регион.

» Ресурсното осигуряване се е извършвало за сметка на целеви преводи от чужбина и посредством извършването на тежки общонаказателни престъпления»,- се отбелязва в съобщението.

Членовете на групата са работили при засилени мерки на сигурност и при голяма конспирация.

По случая е заведено дело, провеждат се следствени и оперативно-издирвателни мероприятия.

Малко преди задържането на групата, президентът на Русия Владимир Путин отбеляза, че само за 9 месеца на текущата година, специалистите от ФСБ са успели да предотвратят 26 престъпления от терористичен характер, включително и 15 атентата.

Владимир Путин отбеляза, че зад тези показатели стоят » спасени човешки животи» и призова ФСБ да продължава и занапред да действа решително и ефективно.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;