26 октомври 2018-Нюз Фронт.

Бомбардировките над Югославия от страна на НАТО през 1999 година бяха «експериментална война», заяви сръбският професор, лекар и автор на книгата «Агресията на НАТО продължава» Алек Рачич по време на презентацията на труда си на белградското книжно изложение.

 

 

«Ударите по химически и енергийни обекти на територията на Република Сърбия провокираха изхвърлянето на вода и канцерогенни вещества в атмосферата, и от това у нас се наблюдава такъв въст на онкологични заболявания»,- заяви професор Ракич.

 

В книгата си той разглежда последствията от бомбардировките над Република Сръбска през 1995 година и Сърбия и Черна Гора (СРЮ) през 1999 година.

По разказите на автора, за първи път се сблъсква като млад хирург с пациенти, които имат онкологически тумори, които нито по външен вид, нито по начина им на развитие не приличат на по-рано известни случаи.

След атаките и военната агресия над Югославия това зявление започва да се повтаря, и е невъзможно да не се направи връзка между тези събития.

 

Професор Мирияна Анджелкович Лукич, химик, отбеляза, че последствията от бомбардировките засягат и сегашното поколение, и децата на сегашното поколение.

 

«Това, което се случи с нас, беше мащабен експеримент in vivo. Те използваха оръжие с обеднен уран, защото им беше нужно да разберат как действа подобен вид оръжие.»

 

» Водеха се целенасочени бомбардировки по обекти с химически реагенти, които при горене след взрив освобождават огромно количество канцерогенни вещества»,- уточни сръбският професор.

 

 

Видео кадрите от интервюто с професор Рачич са  предоставени от екипа на сръбска редакция News Front.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;