25 октомври 2018-Нюз Фронт.

Докато Олег Сенцов излежава справедливото си наказание за подготовката на терористични атаки в Русия, Европейския Парламент реши да поглези киевския режим с нова антируска постъпка, присъждайки на «героя на Украйна» премията Сахаров.

Наричан «украински режисьор» без да има основания за това, тъй като никой никога не е виждал филмите, Олег Сенцов е победителят на Европа.

 

 

Поредната провокация срещу Москва, дори искромна този път, но все пак жестът е важен както се казва, може да се нареди до скандалното дело по «отравянето » на Скрипал, сваленият малайзийский боинг над Донбас ( за който все пак се доказа, че е свален от украински «БУК», а не от Русия или от опълченците на Донбас, както се твърдеше от Запада). Присъждането на такава награда на Олег Сенцов е просто поредният отчаян опит да се изпрати провокация към Москва.

Отделно, че за наградата имаше действително достойни кандидати заслужаващи отличието.

Но Европейският Парламент избра именно престъпникът Сенцов пред множеството организации, които се занимават със защитата на «европейски ценности» и спасяват хора.

 

Специално за  NewsFront, решението на Европейският Парламент да награди Сенцов коментира европейският експерт от Франция Моник Гименез:

 

» Нищо удивително. Какво ли не се прави, по всички направления, само и само да се провокира Русия. Европейския парламент би следвало да се тревожи за онези, които са напуснали Украйна заради преследванията на киевския режим. Това награждаване е позор»- констатира Моник.

 

Премията » За свободата на мисълта» Сахаров е учредена през 1988 година и се присъжда на хора дали приноса си в борбата за човешките права.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;