25 октомври 2018-Нюз Фронт.

» Голяма част от проблемите, с които сега се сблъсква Европа, това са последствията от еднополярния свят, в който силата не изисква оправдание, което доведе до смъртта на международното право.

Това заяви министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин по време на една от сесиите в рамките на Сяншанския форум за сигурност в Пекин.

 

 

» Регионът на юго-источна Европа, както и значителната част от света, са потресени от ислямския фундаментализъм, миграционната криза и връщането на еднополярния начин на мислене, а всички наши проблеми днес могат да бъдат описани с една фраза- смъртта на международното право»,- заяви сръбският политик.

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин напомни за бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 година, без санкциите на Съвета за Сигурност на ООН.

А сега, според думите на Александър Вулин, Сърбия е изправена пред голяма заплаха за Балканите- опита за формирането на » Велика Албания». Според замисъла, тя трябва да включва териториите на Сърбия, Черна Гора, Македония и Гърция.

» Съществува натиск по въпроса за приемането на самопровъзгласеното Косово в ЮНЕСКО и ИНТЕРПОЛ.

Как Интерпол планира да запази работата си, ако данните за наркодилърите ще се предават на Косово, където са и концентрирани най-големите наркокланове?»- попита министърът.

 

» Всички, които са признали «Косово» — са го направили вследствие на политиката на сила, помислите още веднъж, какво беше извършено в моята държава и какво може да се случи с вашите»,- предупреди Александър Вулин.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;