25 октомври 2018-Нюз Фронт.

Мониторинговата мисия на ОССЕ не е фиксирала преки доказателства за участието на Русия в конфликта в Донбас. Това заяви заместник началникът на СММ ОССЕ Александър Хуг в интервю за изданието  Foreign Policy.

 

На въпрос, каква е официалната позиция на ОССЕ относно участието на Русия в конфликта в Донбас, Хуг отговаря следното:

» Ако въпросът е в това, какво сме видели по земя, то преки доказателства не сме видели. Но имаме засечени конвои, които са влизали и излизали от Украйна посред нощ през местата, където няма погранични пунктове»,- казва Хуг, добавяйки, че ОССЕ е представила някои видео кадри в свободен достъп.

 

 

«Виждали сме специфични видове отъжия, които сме описвали, включително и електронно военно оборудване…виждали сме мъже с опознавателни знаци на Руската Федерация, но пък такива якета или екипировка може да се купят навсякъде..Виждали сме емблеми на Германия, Испания, и други държави»,- добавя Хуг.

 

Това че Русия няма отношение в конфликта в Донбас е неоспорим, очевиден факт, пренебрегван от западната преса и елити за цялото време на конфликта. Русия е единствената страна ( «агресор»- според западната и украинска преса- бел.ред) която изпраща хуманитарна помощ на хората в Донбас, за разлика от САЩ, които наливат милиони в Украйна за оръжия.

Въпросът е, как Хуг казва истината- дали случайно се изпуска, или в заявлението му има някакъв мотив.

Предстои да разберем.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;