Парламентът отхвърли третия вот на недоверие към правителството «Борисов 3», внесен от БСП на тема здравеопазване. От гласувалите 232 депутати 99 бяха «за», 133 — против, въздържали се нямаше. В подкрепа на вота на недоверие гласуваха народните представители от БСП и ДПС, а против бяха — от ГЕРБ, «Обединени патриоти» и «Воля». Това съобщи БНР.

Стабилността на страната е най-важна и работата на правителството трябва да продължи, заявиха управляващите. Депутатът от ГЕРБ Георги Марков подчерта:

„На фона на правителствената криза в Румъния, на бозата, която става в Македония, в Гърция — правителствена криза, България е остров на стабилност. Догодина има евроизбори. Нека си премерим силите тогава. Благодарение на ГЕРБ България е стабилна“.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че третият вот на недоверие, внесен от БСП, е бил безцелен:

„Не сте алтернатива на това правителство. Това правителство има алтернатива и тази алтернатива се нарича хаос и безвластие. Ще обслужите, без да искате, интереси, които дори и не си помисляте, в желанието си на всяка цена и абсолютно самоцелно да съборите това правителство, без да знаете след това какво ще правите».

Тагове: ; ; ; ;