ВМРО прекратява ролята на „синя каска“ в коалицията „Обединени патриоти“. Крайно време е да кажем, че „царят е гол“, каза днес пред „Хоризонт“ доц. Милен Михов – зам.-председател на ВМРО и депутат от „Обединените патриоти“. Според него от половин година „Обединени патриоти“ са заплетени в междуличностни престрелки, изразяващи се в медийни публикации, обвинения и искания на оставки.

„ВМРО не влиза в този дебат, защото по народному би могло да се каже: „Питат се кой кум, кой сват, кой на булката брат“, защото това пречи за решаване на важните проблеми. На второ място трябва да се каже ясно, че ВМРО прекратява ролята на медиатор, на помирител, на синя каска, защото отново това ни отклонява от важните въпроси“.

По повод думите на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на децата с увреждания, той заяви:

„Много категорично казваме, че ние не одобряваме никой никого да обижда или да засяга – волно или неволно. Това не е нашият език. Ние не сме се отказали, не сме взели решение да подкрепяме оставки. Смятаме тези оставки за вредни и пречещи на принципа на единството. Ние не подкрепихме искането на оставка на г-н Волен Сидеров като председател на ПГ, сега не подкрепяме и искането за оставка на г-н Валери Симеонов. Аз мисля, че г-н Симеонов трябва да вземе много важен избор. Волно или неволно голяма част от хората са засегнати от неговото изказване и аз мисля, че той ще намери пътя към извинението“.

ВМРО няма да иска оставки по една политическа причина, каза доц. Михов и поясни:

„ВМРО няма да иска оставки, защото по тази логика, по тази политическа причина, посочена и от г-н Борисов, това практически открива пътят към властта на БСП и ДПС“.

Интервю на Диана Дончева от БНР с доц. Милен Михов

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;