Русия и САЩ са обсъждали размяната на посещения между президентите на двете страни — Владимир Путин и Доналд Тръмп. Такава размяна засега не се готви, но темата е била засегната в разговорите в Москва на Джон Болтън — съветника на президента на САЩ по националната сигурност, съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и Ройтерс. Това съобщи БТА.
Отговаряйки на журналистически въпрос готова ли е Москва да обсъжда възможността за посещение на Путин в САЩ, той отговори:

«Безусловно, да». 

Но добави, че засега не са приемани никакви решения по този въпрос.
Според Песков в момента вниманието е съсредоточено на възможната среща на двамата президенти на 11 ноември в Париж, по време на честванията за 100-годишнината от края на Първата световна война.
Говорителят на Кремъл изрази мнение, че с излизането си от договора за ракетите със среден и малък обсег САЩ фактически започват надпревара във въоръжаването и добави, че това е много опасно намерение.

«На фона на подобни изявления ние, разбира се, на първо място мислим за нашите национални интереси и за националната сигурност на Русия», каза той.

«Доколкото разбрахме, американската страна вече е взела решение и в най-близко бъдеще ще формализира процеса за излизането от този договор», отбеляза Песков.

Тагове: ; ; ; ; ;