24 октомври 2018-Нюз Фронт.

Времена на изпитания- може би така може да се охарактеризира кратко състоянието на цивилиацията ни днес. Развит информационен век, който ни поднася немислими абсурди и понякога ни изпитва- ще позволим да бъдем доброволно излъгани и ще повярваме ли в лъжите.

Време на противодействие между доброто и злото, лъжата и истината, за да бъде решен изходът за цялото човечество: мир или война.

 

Информацията за полския варинат на декомунизация засегна чувствата на много жители от различни страни в Европа. Сред тях е и европейският експерт, антифашистът и антиглобалист Моник Гименез от Франция, която коментира случващото се.

 

» От Вашата агенция разбрах, че полското правителство е унищожило последния паметник, издигнат в чест на съветските войници, загинали по време на освобождението на Полша от нацистите.

И паметникът е бил свален против волята на поляците.

И именно в това се крие проблемът на демокрацията- че в случая за свалянето на паметника са се разпоредили единици, пренебрегвайки мнението и чувствата на народа»

» За паметника разбрах, че е бил поставен през 1946 година в Парк Скаришевски, на левия бряг на река Висла, на мястото където са били погребани съветски войници, загинали по време на освобождаването на полската столица.

Желанието да бъде заличена, изтрита, смъртта на 600 000 бойци и командири на Червената Армия, в чийто състав са влизали и полски войни, под командването на маршал Рокосовски, по политически причини, е ерес.

Това че, определени лидери са срещу една или друга идеология е едно, но да се посяга на паметници издигнати в памет на онези, които са дали живота си за освобождението им ( на поляците- бел.ред) е най-лошата диктатура и предел на кощунството.

 

Според мнението на френския експерт, днешното правителство на Полша е най-лошото, което е можело да сполети страната след падането на Ярузелски.

» Наблюдаваме удивително извращение на тази власт, която се грижи за нацистките могили, но сваля паметниците на освободителите от нацизма.

Имайки предвид, че полското правителство прислужва на САЩ, не е удивителна антируската му позиция и опита да пренапише историята, като заличи от паметта на страната миналото.

Моник Гименез напомня, че не може да се забрави, как » Червената Армия» е била приветствана от освободения полски народ.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;