23 октомври 2018-Нюз Фронт.

Тялото на убитият журналист Джамал Хашукджи ( Хашоги)е открито в резиденцията на саудитският генерален консул в Истанбул заяви лидерът на турската партия Vatan («Родина»)

Догу Перинчек.

 

 

» Надеждни източници от службите за сигурност на Истанбул ми съобщиха, че тялото на Джамал Хашукджи ( Хашоги) е било открито в кладенец, който се намира в градинка разположена  на територията на резиденцията на саудитския генерален консул»- разказа турският политик.

 

Малко по-рано медии съобщиха, че тялото на журналиста е било завито в килим, а след това извозено с дипломатически автомобил от мястото на убийството.

 

Джамал Хашукджи ( Хашоги) работи в американското издание The Washington Post и от 2017 живее в САЩ.

На 2 октомври изчезва безследно след като влиза в сградата на генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. След влизането му в консулството никой повече не го вижда жив.

 

Повече от две седмици ръководството на саудитската дипломатическа мисия твърди, че журналистът е излязъл от сградата. В нощта срещу събота обаче държавните средства за масова информация на Саудистка Арабия разпространяват съобщение от генералния прокурор на страната, в което се казва, че изчезналият журналист е мъртъв, вследствие на случаен конфликт със служители на консулството.

 

Във връзка с бруталния случай на убийство на журналист по особено жесток начин са задържани 18 души.

Външният министър на Саудитска Арабия заяви, че извършителите били «превишили правомощията си».

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;