23 октомври 2018-Нюз Фронт.

Върховният мюфтия на Сирия Ахмад Бадреддин Хассун е уверен, че религиозната ситуация в Украйна и въоръженият конфликт в Сирия имат сходни сценарии на развитие.

 

На територията на Украйна разколът се случва не заради религията, а заради политиката, и именно от това започва и въоръженият конфликт в Сирийската Арабска Република, предава думите на върховния мюфтия на Сирия «Федерална новинарска агенция».

Според думите на върховния мюфтия, в Сирия са разпалвани противоречията между представители на различни конфесии, което става и повод за началото на дългогодишния въоръжен конфликт.

 

На 19 октомври 2018 година държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео призова властите на Украйна да » се движат по-активно към създаването на автокефална украинска църква», което пряко свидетелства кой има интерес за създаването на такава ситуация в Украйна.

Също така в потвърждение на горното стана известно, че патриарх Вартоломей има непосредствена втъзка с американските елити и специални служби, което допълва картинката.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;