Политическо решение за оставката на вицепремиера може да се вземе само от  политическия съвет на коалиция ГЕРБ — «Обединени патриоти». Така отговори на журналистически въпрос вицепремиерът Валери Симеонов на брифинг в Министерския съвет след среща с работодателските организации. Това съобщи БТА.

«Това са тези, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет на коалиция ГЕРБ — «Обединени патриоти» през май миналата година», добави вицепремиерът.

Валери Симеонов поясни, че когато политическият съвет реши и поиска оставката му, той ще я подаде.
Вицепремиерът посочи, че по-конкретно тримата, които могат да решат дали той да си подаде оставката, са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. По думите му, когато те поискат оставката му, Симеонов ще си я подаде по политически причини.
Валери Симеонов не вижда причини да си подаде оставката по лични причини, защото нямало за какво.

«Човек не подава оставка, защото казва истината. Боли не боли, това е истината. Аз категорично стоя зад своите думи», изтъкна вицепремиерът.

Според него всеки може да иска оставки, особено политически сили и политически лидери. Затова той смята, че е нормално политическа партия и опозиционна сила да иска оставки и не се притеснява от предстоящия протест.
Работодателските организации защитиха вицепремиера Валери Симеонов и заявиха, че те трудно ще преглътнат поредна оставка, особено на член на кабинета, който работи добре с бизнеса.

Тагове: ; ; ; ; ;