20 октомври 2018-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин винаги спазва балансиран и пределно вежлив тон.

Но има много редки моменти когато думите му звучат особено остро и твърдо с подчертана интонация и емоция.

В светлината на последните събития в света, и изострянето на напрежението, благодарение на активните действия на САЩ, понякога е необходимо ясно предупреждение за да не се стигне до негативни последствия.

 

По време на пленарната сесия на Валдайския клуб президентът на Русия Владимир Путин постави няколко особено остри акцента, и отправи силни послания към онези, които планират провокации.

Именно те, трябва да си дават ясно сметка, че има граници, които не може да се пристъпват. И че когато си позволяват все пак да го правят- това носи последствия. А Русия е достатъчно силна за да защити интересите си, мира и спокойствието на народа си.

В тази връзка, Владимир Путин предупреди украинските политици да не се поддават на изкушението от САЩ за изостряне на ситуацията в Донбас в предверието на президентските избори в Украйна.

Също така Владимир Путин не пропусна да осъди извършените атентати в Донбас.

( убийството на главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко извършено на 31 август в центъра на Донецк посред бял ден от украинските специални служби по поръчение и с ръководството на американските служби- бел.ред)

 

» Можем ли в подобни условия въобще да разчитаме на спазване на минските споразумения? В такива условия, мисля трябва да желаем единствено да не възникне изкушение за изостряне ситуацията и използване на това изостряне, в това число и в хода на подготовката към президентските и парламентарни избори.»

 

» Ще се наложи да повторя това, което съм казвал по-рано. Ние с Вас знаем, че най-острия проблем, това разбира се, е кризата в Донбас.

И мисля, че много хора ще се съгласят с мен, че организирането на терористични атентати, убийствата на хора, които са избрани за ръководители от населението си, от страна на спецслужбите на Украйна, е най-лошия начин да се оправят отношенията с тези територии ( ДНР и ЛНР- бел ред).

Най-правилния начин е да бъдат спазвани минсите споразумения. «

 

 

 

 

 

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;