Лондон се опитва да прикрие провала на Брекзит с информационна кампания, насочена срещу Русия. Това съобщи британският политолог Александър Некрасов, съобщава «Икономика».

Според него, в Британия чрез различни източници се разпространяват лъжливи новини. Подозрения предизвиква кампанията, развихрила се по делото Скрипал и «намесата» на Русия в Брекзит.

«Защото, както сами можете да забележите, Тереза Мей избяга, подвивайки опашка, от срещата на върха (срещата на ЕС за Брекзит). Т.е. тя провали срещата напълно».

Реалността е такава, че британците се опитват по лъжлив път да лишат от правото да решава собствената си държава. Правителството няма да следва решенията, за които е гласувал народът. Имат намерение да продължат междинния период.

Политологът отбеляза, че главният препъни камък за Брекзит, според правителството на Мей, е въпросът за ираландската граница. Но тук няма никакъв проблем. Това е само предлог за Мей да избяга от срещата на върха, а нейният кабинет да наруши с това всички правила на демократичния референдум, заяви политологът.

Тагове: ; ; ;