19 октомври 2018-Нюз Фронт.

САЩ отмениха ембаргото за доставки на оръжие в Украйна. Това беше заявено от специалния представител на САЩ по Украйна Кърт Волкър по време на заседание на Атлнатическия съвет във Вашингтон на 19 октомври, стана ясно от  Twitter-а на аналитическия център.

 

«Свалихме ембаргото за доставки на оръжия в Украйна. Това беше нещо такова, което преди няколко години смятахме за потенциално провокационна стъпка- да помагаме на Украйна да се защитава»- каза Волкер, подчертавайки, че свалянето на ембаргото за доставки на оръжие е свързано със «сдържането на понататъшна агресия».

 

По време на речта си, специалният представител на САЩ заяви, че администрацията на президента Тръмп ще продължи да усилва натиска върху Русия, на първо място с въвеждането на все нови и нови санкции с периодичност месец-два.

 

На 15 октомври президента на САЩ Доналд Тръмп се похвали, че помага по-активно от предшественика си Обама за въоръжаването на Украйна.

 

» Именно аз дадох на Украйна настъпателно въоръжение, противотанкови системи Джавелин. Обама не направи това. Знаете ли той какво им пращаше? Одеяла и възглавници. И именно той изтърва тази част на Украйна, която премина към Русия»,- каза Тръмп в интервю за CBS.

 

Ще отбележим, че от 2014 година Украйна е получила от САЩ  $1 милиард, за да води войната срещу Донбас. И това е официалната цифра, която се знае. За неофициалната няма да питаме. 

Вследствие на тези активни американски «грижи» в земята на Донбас легнаха завинаги много невинни хора, сред които и деца…а самата Украйна днес смело може да бъде наречена полигон, колония, игрова площадка за извратени зажавления на американците.

На 3 октомври стана известно, че САЩ са изпратили и голяма партия летателно оръжие.

На 15 септември Кърт  Волкер заяви готовността на САЩ да обсъди нови доставки на въоръжение с Киев.

А на 29 септември президентът на САЩ одобри  $ 250 милиона за военна «помощ» на Украйна.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;