В културен план Русия е част от европейската цивилизация и е внесла огромен принос в наследството, което има Европа. Това в интервю за  RT France, Le Figaro и Paris Match заяви главата на МВнР на Русия Сергей Лавров.
Лавров рассказал о вкладе России в наследие Европы

  • «Знаете, че нашият герб е двуглавият орел, Русия по волята на съдбата, историята, достиженията на нашите предшественици, заема тази територия, която тя заема.

  • Русия никога не можа да си позволи лукса да се обърне с лице към Европа, с гръб към Азия или обратното», отбеляза той.

  • Според него, в културен план Русия е част от европейската цивилизация.
  • «В културен план Русия е част от европейската цивилизация. Тя внесе огромен принос в наследството, което сега има европейската цивилизация, с което тази европейска цивилизация се гордее. 

Композитори, поети, писатели, художници, артисти…

Между другото, много руснаци, руските артисти са живеели и работели във Франция.

Между нас има много, което ни обединява: културата, смесването на културата, идеалите и много друго», добави министърът.

По такъв начин той отговори на въпроса за това, в коя страна е устремен погледът на Русия: към Китай или към Запада.

По-рано Лавров нарече абсурдни предположенията за «опити» на Русия да разбие Европа.

По-рано съобщихме, че лекция на тема «Руски герои, които в Русия не познават, а в България честват и полагат венци пред паметниците им.» грабна интереса на децата от училищата в Несебър, Обзор и Свети Влас.

Проявата, която се състоя, е по инициатива на Общинска организация „Русофили“.

Лектор бе журналистът Николай Замятин, кореспондент на специализираното московско издание «Социальный мир» и член на Съюза на писатели в Руската федерация.

Това е третата тема, организирана от местната организация на „Русофили“, разказа председателят на местната структура Христо Николов и сподели, че предходните две лекции също са привлекли вниманието на учениците и са предизвикали куп въпроси.

Писателката Наталия Матвеева, член на Съюза на писатели в Руската федерация, е представила пред децата любопитни факти от историята и географията на Русия, а художничката Елена Удачина е говорила за руското изобразително изкуство.

Предстоят още две лекции, които ще фокусират вниманието на учениците върху особеностите на руската кухня и руските обичаи. Целта на общинската организация е да запознае подрастващите с културата на най-голямата страна в света.

Христо Николов

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;