Няколко американски сенатори се обърнаха към президента на САЩ Доналд Тръмп с призив да предостави информация за всички финансови връзки, които той или неговият семеен бизнес има със Саудитска Арабия. За това съобщава АВС, позовавайки се на обръщението.
«Сенаторите на САЩ призовават да се представи «пълен отчет за всички финансови връзки между компанията The Trump Organization и Кралство Саудитска Арабия» на фона на скандала с изчезването на саудитския журналист Джамал Хашукджи», пише телевизионната компания.

Посмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в Твиттере

ABC News

@ABC

NEW: Senators call for «full accounting of any financial ties between the Trump Organization and the Kingdom of Saudi Arabia» amid fallout from Khashoggi disappearance. https://abcn.ws/2CQjp2a 

«Уважаеми президент Тръмп, изпратихме ви искане да предоставите информация за всики финансови връзки между Кралство Саудитска Арабия и вашият семеен бизнес», се посочва в писмото на сенаторите.
В частност, президентът на САЩ е помолен да отговори на пет въпроса. Сенаторите желаят да разберат следното: получавал ли е той някакви ценни подаръци от властите на кралството, бидейки президент на САЩ, какви транзакции е извършил, които може би са свързани със Саудитска Арабия или кралското семейство.
По -рано Тръмп вече заяви, че той няма никакви финансови интереси в Русия и Саудитска Арабия.

 

Тагове: ; ; ; ; ;