Руски военно-дипломатически източник съобщи, че граждани на западноевропейски и други страни са попаднали в плен при бойците от терористичната организация «Ислямска държава» в контролираното от тях населено място Хаджин в сирийската провинция Дейр ез-Зор.
Източникът заяви, че на 13 октомври терористите са нападнали лагер на бежанци в района на населеното място Ел Бахра, взели са заложници и се извели от Хаджин около 130 арабски семейства.
«Струва си да отбележим специално, че сред заложниците на ИДИЛ в този район се намират вече над 750 човека, в това число граждани на западноевропейски и други държави», заяви източникът.
Според него, терористите «установяват свои правила на играта в посочения район на Ефрат».
Той отбеляза, че терористите поставят на кюрдите ултиматуми с искането незабавно да освободят всички техни привърженици и да ги предадат под техен контрол в новите територии в източната част на Ефрат.

Източникът добави, че терористите в качеството на натиск върху кюрдските отряди ежедневно разстрелват пленници.

Източникът също съобщи, че два изтребителя F-15 на силите на коалицията, начело със САЩ, в Сирия по погрешка на нанесли удар по кюрдската военна част от Сирийските демократични сили.

На снимката виждате двама военнослужещи от Сирийската арабска армия, заловени в Дейр ез Зор, на 25 километра от Маядин от джихадистите от терористичната организация «Ислямска държава».

След залавянето единият от военните е екзекутиран, а другият стреля сам в главата си, защото вижда обезглавяването на другаря си, съобщи Сирийската мониторингова мисия.

Тъжната история на гражданската война в Сирия.

По-рано бе съобщено, че десетки бивши терористи от «Свободната сирийска армия» в неотдавна освободените селища в Хомс предадоха личното си оръжие и подписаха споразумение за примирие с правителството на Дамаск в Сирия.

Това съобщи чуждестранният журналист от Норвегия Памела Спенсър от мястото на събитието в Сирийската арабска република.

По-рано президентът на Сирия Башар Асад публично, в интервю за RT, обвини САЩ в неспазването на нормите на международното право.

Сирийският лидер заяви още, че САЩ трябва незабавно да напуснат страната.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;