Депутатите от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) обявиха днес, че снемат доверието си от Волен Сидеров като и.д. председател на парламентарната група „Обединени патриоти“. Това съобщи Българското национално радио.

Причината е нарушение на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11.09.2018 г., с което „се одобрява и подкрепя  дейността на представителите на Коалицията — членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, се посочва в позиция на НФСБ, разпространена до медиите.

В съобщението се казва:

1. Считано от 17.10.2018 г. народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността Председател на парламентарната група „Обединени патриоти“;

2. Считано от 17.10.2018 г. народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев;

3. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ.

Заместник-председателят на партията Валентин Касабов обясни:

„Поводът е поредните лъжи на Волен Сидеров в неговата телевизия, надписите, които от вчера вървят. Това е поредица от лъжи и действия на Волен Сидеров срещу „Обединените патриоти“, срещу голямата коалиция и срещу България. В крайна сметка, неговите интереси са да защитава единствено и само интересите на Русия, и в никакъв случай това не е патриотизъм“.

На следващ Коалиционен съвет депутатите от партията на вицепремиера Валери Симеонов ще поставят въпроса за оставка на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на «Обединени патриоти».

ВМРО няма да взима страна в спора между лидерите на НФСБ и «Атака» Валери Симеонов и Волен Сидеров, каза заместник-председателят на парламентарната група „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов

Тагове: ; ; ;