Бившият министър на транспорта на Украйна Евгений Червоненко заяви, че украинският парламент е «най-позорния по морални и професионални качества».
«За съжаление, ние днес имаме, според моите разбирания, най-позорния парламент по морални и професионални качества», каза той в ефира на телевизионния канал «112 Украина».

Той отбеляза, че през 2017 година президентът на Украйна Петро Порошенко е внесъл във Върховната рада закон за отмяната на депутатския имунитет, но законът така и не е приет до днес.

«Това изглежда пред света като много позорен акт, защото никой не ви е дърпал езика да крещите за това преди изборите. А сега това е два пъти по-мерзко», каза той.

През 2017 година президентът наУкрайна Петро Порошенко по време на ежегодното си послание призова парламентът на Украйна (Върховна рада) да отмени депутатския имунитет.

По-рано екс-министърът на Украйна Евгений Червоненко заяви също, че Украйна е «пробила дъното» и е прекрачила границата на международното приличие «със скандалите и целия си позор».

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ;