Обичате ли да се изразявате в поетичен ритъм? Готови ли сте да получите признание за таланта и творчеството си от изтъкнати литератори на съвременността?

Тогава участвайте в състезанието «Пушкин в Британия».

Подробности около регламента за участие можете да получите от посолството на Руската Федерация в столицата на Великобритания Лондон — 37 Kensington High St., London

По-рано съобщихме, че организаторите на изложбата «Завърналите се съкровища на Сирия», открита в Дамаск, планират да покажат артефакти в Москва. За това съобщава РИА Новости.
Както заяви кураторът на изложбата, завеждащ отдела класически период в Националния музей на Сирий Касем ал Мухамед, експозицията включва древни ценности, които са били открити на териториите, по-рано контролирани от терористите.
На изложбата са представени около 500 експонати от предисторическия, класическия и ислямския периоди от историята на Сирия, включително оръдия на труда, оръжие, посуда, украшения, монети, детски играчки, скулптури и други предмети.
Според думите на ал Мухамед, много от тях са реставрирани. Той допълни, че сирийските музейни работници се надяват на помощта на колегите си от Ермитажа и музея на Пушкин.
«Ние вече имаме споразумение, че, когато руските специалисти ни помогнат в реставрацията, ние ще направим изложба на завърналите се съкровища на Сирия в Москва, в Музея на изобразителните изкуства «Пушкин», заяви той.