Според Веселин Марешки с призива всички да мълчат до избирането на изтребители президентът е нарушил конституцията

    С призива си всички да мълчат до избирането на изтребители президентът Румен Радев наруши българската конституция, смята председателят на партия «Воля» и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Марешки цитира текст от основния закон, според който «всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово — писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин». Това съобщи БТА.
Според Марешки позицията на президента е знак за това, че и той има някакъв интерес от сделката. «Аз и парламентарната група на «Воля» отказваме да мълчим. Недопустимо е държавният глава да настоява за мълчание, когато пред очите ни се извършва най-големият грабеж от народа ни», посочва Марешки и допълва, че българският народ не е «мълчаливо стадо».

Той припомня, че още при взимането на решение за купуване на нова бойна техника от «Воля» са били против. Партията настоява за широк обществен дебат и референдум за какво да се изхарчат близо 10 милиарда лева — за самолети или за здравеопазване, образование, сигурност и пенсии. От партията са провели тяхна анкета в интернет, която показала, че само 3 процента от запитаните са съгласни с купуването на нова бойна техника. Всички останали българи според «Воля» искат тези пари за подобряване на ключови за живота на хората сектори.

Тагове: ; ; ;