Компанията Facebook Inc. предприе още едно усилие за ограничаване на манипулирането на гласоподавателите, като висши нейни ръководителите заявиха пред Ройтерс, че социалната интернет медия ще наложи забрана върху погрешното информиране за изискванията за гласуване и неверни съобщения за условията в избирателните секции, които биха могли да попречат на хората да се явят на гласуват. Това съобщи Българското национално радио.

Компанията визира налагането на забрана върху манипулативни съобщения, касаещи например големи опашки и от гласоподаватели, или за насилие в избирателните секции, преди и по време на американските междинни избори през следващия месец.

Ръководителите на Facebook също така преценяват, дали да следват Twitter Inc. и да забранят публикации, свързани с хакерски материали, съобщава Ройтерс.

През миналата седмица най-голямата онлайн социална мрежа в света, която има 1,5 милиарда ежедневни потребители, премахна стотици страници и профили, базирани в САЩ, за които се говори, че разпространяват фалшиво или подвеждащо политическо съдържание преди изборите.

Последният ход на Facebook е насочен към доста чувствителна област за компанията, която беше подложена на силен обстрел поради лошия си подход към фалшиви новини и дезинформационни кампании, които според мнозина са повлияли на резултатите от президентските избори през 2016-а година, спечелени от Доналд Тръмп.

Тагове: ; ;