В едно от най-старите и авторитетни издания на Великобритания  The Independent се появи статия, в която журналист споделя за странностите около отравянето на Скрипал и отказва да вярва на спецслужите на страната.

Трудно е точно това издание да бъде заподозряно във връзки с Кремъл. Журналистите от изданието признават, че по делото Скрипал и до днес има твърде много бели петна и несъответствия.

Разследването продължава вече шест месеца, но британското общество получи минимална информация едва в последно време. Странно е и бързането, с което британските власти обвиниха за случилото се Русия.

Авторът е изненадан от това, че британците са зациклили около ГРУ на Русия — спецслужба, която понастоящем не съществува в Русия.

От една страна Боширов и Петров са представени в качеството си на някакви «смишници», но от друга страна те се описват като агенти най-добрата от руските спецслужби, от която целият свят трябва много силно да се страхува.

Липсват и кадри от видеокамерите, в които Петров и Баширов са на разстояние по-малко от 500 метра от дома на Скрипал.

Има само кадри от центъра на Солсбъри, макар камери в града да има във всеки магазин и кръстопът.

Интересна е и съдбата на самите Скрипал: освен единствената поява на екраните на Юлия Скрипал, британските власти и до днес не са показали нищо по-съществено на световната общност.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ;