Заложници в Кьолн

Germany Hostage Incident

Снимка: AP

    Полицията в Кьолн затвори днес част от главната жезелопътна гара в германския град и предприе евакуация, след като мъж е взел жена за заложница в разположена там аптека, предаде Асошиейтед прес.
«В района на площад Бреслауер плац (площада пред гарата) е бил взет заложник. Полицията се намира на местопроизшествието и изяснява ситуацията. Моля да избягвате района», написа германската полиция в туит, цитиран от ТАСС. Това съобщи БТА.
Впоследствие тя съобщи, че е влязла в контакт с похитителя, взел за заложница жена в аптека. Мотивите му обаче все така остават неясни.
Правоохранителните органи са обградили района на гарата и по високоговорители призовават хората да го напуснат. На място са изпратени специални части.
По-рано в. «Кьолнише рундшау» вече писа, че инцидентът е станал в аптека, намираща се в сградата на гарата. Известно е, че мъж държи за заложник жена, с която преди това бил влязъл в конфликт.
Друг местен вестник, «Кьолнер щад анцайгер», съобщи, че на местопроизшествието са били чути няколко изстрела.
От полицията обаче отрекоха да е имало стрелба.
Сигналът за инцидента е бил подаден в 12.45 ч. (13.45 ч. българско време).
Заради случая бяха отменени и забавени влакови курсове.
В Германия е въведена повишена степен на готовност за терористични атаки — близо две години след като тунизиец се вряза с откраднат камион в коледен базар в центъра на Берлин, убивайки 11 души.

Коментари:

comments powered by HyperComments