Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер отхвърли днес призивите да подаде оставката като лидер на Християнсоциалния съюз (ХСС), който на произведените вчера избори в провинция Бавария загуби мнозинството си в регионалния парламент, предаде ДПА. Това съобщи БТА.
«Няма да водя разговори за кадрови промени», заяви Зеехофер в отговор на журналистически въпрос дали ще се оттегли след безпрецедентно лошите резултати на партията му.

«Не и по моя инициатива», каза той.
В същото време Зеехофер призна, че ще трябва да се направят промени заради «трудните» резултати. Той обаче не даде подробности.
ХСС получи 37,2 процента от гласовете на вчерашните избори в Бавария. Партията ще има 85 депутати в 205-местния регионален парламент, предаде ТАСС.
Очаква се ХСС да търси коалиция със «Свободните избиратели», които са на трето място с 11,6 на сто (27 места). На второ място са Зелените със 17,5 на сто, което им осигурява 38 депутати. Четвърта е партия «Алтернатива за Германия» със 10,2 на сто (22 места), следвана от ГСДП с 9,7 на сто (също 22 мандата).

Тагове: ; ; ; ;