Намесата на САЩ в сирийския конфликт ще струва скъпо на арабската република и мирните й жители, които страдат от действията на Вашингтон дори повече, отколкото от терористите.

Това се казва в прессъобщението на международната правозащитна организация  Amnesty International,

съобщава в понеделник, 15 октомври, информационната агенция«Русская весна».

Специалисти от организацията посетиха разрушения от международната коалиция град Рака, превърнал се в печален символ на разрушителната «американска демокрация».

По време на разследването бе изяснено, че авиацията е използвала множество боеприпаси, но дори високоточните снаряди са причинили на града и неговите жители огромна вреда.

Правозащитниците са посетили 42 места в пострадалия град, където са били несени въздушните удари, а също са разговаряли със стотици жители, станали свидетели на теророра, извършен от САЩ.

«В продължение на много месеци Amnesty International проучи много случаи на гибелта на голяма част от жителите на града и разрушената гражданска инфраструктура в Рака в резултат на възушните удари на международната коалиция, оглавявана от САЩ.

Анна Нейстан, старши директор на организацията по изследванията, която също се завърна от Рака, е готова да даде интервю за руски журналисти», споделиха от организацията.

Генералният секретара на Amnesty International Куми Найду заяви, че САЩ фактически са изтрили Рака от лицето на земята.

«Това, което видях, ме потресе. Градът прилича на скелет, от домовете са останали само стени, водата и електричеството в града почти липсват, и до днес тук витае мирисът на смъртта».

News Front

 

Тагове: ; ;