Доналд Тръмп не е отправял «никакви преки обвинения» срещу Владимир Путин, увери днес Кремъл, след като вчера американският президент каза, че руският му колега «вероятно» е бил замесен в отравяния, най-скорошното от които е това на Сергей Скрипал, предаде Франс прес.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че «американският президент не е отправил никакво пряко обвинение».

«Никакво обвинение срещу руския президент, подкрепено с аргументи или каквито и да било доказателства, просто не може да съществува», подчерта Песков.

В интервю за телевизия Си Би Ес вчера, запитан дали е «съгласен, че Путин е замесен в убийства и отравяния», Тръмп отговори: «Вероятно е замесен».

Великобритания обвинява Русия, че стои зад отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с мощен нервнопаралитичен агент на 4 март в английския град Солсбъри.
Лондон обвини конкретно руското разузнаване ГРУ и издаде международна заповед за арест срещу двама руски граждани, заподозрени, че са извършили нападението срещу Скрипал.

Освен това, в началото на септември британските власти изрично посочиха президента Владимир Путин като отговорен за това отравяне.
Москва отрече «недопустимите обвинения» и всякакво свое участие.

«Русия никога не е имала, няма и не може да има нищо общо с тези обвинения», подчерта днес Песков.

Тагове: ; ; ; ;