Основният проблем на работещите във Врачанска област са ниските доходи. Това сочи  проучване за условията на труд, проведено от Регионалния съвет на КНСБ във Враца. Анкетите показват, че едва 14 на сто от заетите са доволни от възнагражденията си. Това съобщи Българското национално радио.

В област Враца, част от на-бедния регион в Европейския съюз, голяма част от работещите, близо 60 на сто, категорично са недоволни от заплатите, които получават.

Частично удовлетворени са 26 на сто, а доволните са 14 на сто. Тези, които оценяват доходите си като ниски са в бюджетния сектор, а удовлетворените от заплащането си са работещи в различни фирми.

В проучването на КНСБ прави впечатление големия дял- 92 на сто, на хората, които харесват професията си. Сравнително високо се оценяват и отношенията с работодателите.

Над 70 на сто от анкетираните ги определят като добронамерени.

Според синдикални експерти, това означава, че местните работодатели осъзнават проблема с липсата на кадри и се стараят да задържат добрите работници, ако не с адекватно заплащане, то поне с добро отношение.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;