Противопоставяйки се на ционистката диктатура, друзите в Голанските възвишения се срещнаха на границата, демонстрирайки своята лоялност към легитимния президент на Сирийската арабска република Башар Асад.

Това съобщиха западни журналисти от мястото на събитието.
Видеото е предоставено от западни журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че войниците-неевреи в израелската армия се чувстват засегнати във връзка са «дискриминационния» закон за националната държава, който принуждава някои офицери да подават оставка, пише  Newsweek.

Премиерът на страната Бинямин Нетаняху се срещна с лидерите на друзите, които започнаха критика на новия закон за националното единство на страната, което фактически дискриминира и превръща в граждани втори сорт всички национални малцинства в страната.

В резултат на срещата един от лидерите на друзите заяви, че общността им и в бъдеще ще продължи да протестира срещу новия закон.

Нетаняху подчерта, че няма да разглежда вариант за внасяне на поправки в законодателството.

В отговор на серията оставки, последвали след приемането на закона, началникът на Генералния щаб на Израел Гади Айзенкот заяви пред войниците «да оставят спорните политически въпроси извън пределите на армията», пише Newsweek, позовавайки се на израелско издание.

 

Тагове: ; ; ; ;