PENTAX Image

Предизборната кампания за избори на членове на  нов национален съвет на българското малцинство в Сърбия, насрочени за 4 ноември т.г.,  вече върви, казаха от културно-информационния център на сънародниците ни там. Сформирана е и първата листа, водач на която е известният местен бизнесмен Стефан Костов. Това съобщи Българското национално радио.

“Да върнем достойнството на народа – Стефан Костов“ е мотото на избирателната листа, в която общо  са 19 кандидати от Босилеград, Враня и Ниш. Очаква се и кметът на Босилеград  Владимир Захариев да обяви листа с негови поддръжници и номинации. Захариев е председател на националния съвет на българското малцинство в изтичащия мандат и по закон няма право да се кандидатира отново.

Повечето босилеградчани щели да подкрепят бизнесмена Стефан Костов, казва неговият поддръжник Бойчо Димитров, учител.

«Ние като българско малцинство, нашите права и нашите перспективи виждаме с листата на господин Костов. Той е за европейска Сърбия, защото България вече 10 години е европейска, а Сърбия се колебае.»

На предизборните плакати, окачени на сградаат на културиня център Стефан Костов е аранжиран с президентите на България Румен радев и сръбския презиент Александър  Вучич.

Тагове: ; ;