Според докладите на Организацията на обединените нации повече от осем хиляди цивилни граждани са били убити или ранени с различна степен на тежест до 2018 година в Афганистан.

Тази продължила вече дълги години катастрофа в Афганистан е пряк резултат от окупацията на страната от Съединените американски щати и техните съюзници в продължение вече на 17 години.

На снимката виждате пострадали мирен жител.

Снимката е предоставена от западни журналисти от мястото на събитието.

По-рано ви информирахме за заблудите на генерал Джон Никълсън от американските Сухопътни войски,който  повтаря опасните грешки от миналото. Наскоро в интервю той повтори мантрата на своите предшественици, че новата военна стратегия на САЩ, която включва увеличаване едновременно на военно-въздушните сили и броя на американските военни, обучаващи афганистанските си колеги, е променила коренно ситуацията в Афганистан. Никълсън, който е командващ на  американските войски в Афганистан и ръководи мисията на НАТО «Решителна подкрепа» там от март 2016 г., вече би трябвало да знае по-добре.
През 2014 г. предшественикът на Никълсън на този пост, генерал Джон Кембъл каза, че той също е «видял промяна». През 2013 г. генерал Джоузеф Дънфорд, спомена «неизбежността на нашия успех». Неговият предшественик, генерал Джон Алън заяви:

«Ние печелим. Ние печелим.»

 

Тагове: ; ;